Detoxifierea organismului înseamnă şi curăţirea minţii

225x169_107645-10-alimente-care-te-ajuta-sa-ai-un-par-sanatosLa baza acestui principiu sta faptul că organismul uman este avid de sănătate şi că aceasta este obţinută prin curăţarea continua de materiale reziduale. Corpul se autocurata, se autovindeca, se automentine. Natura este totdeauna corectă şi nu se poate îmbunătăţi. Ea nu caută să-şi înăbuşe propriile acţiuni. Avem de-a face cu probleme de boala numai când încălcăm legile naturale ale vieţii, arată D. Menrath în cartea “Dieta vieţii”.

Corpul omenesc, este cea mai minunată creaţie a naturii, este dotat cu o imensă inteligenta, pe care o regăsim în toate organele şi în funcţionarea coordonată a acestora:

Inima bate de 100.000 ori în 24 de ore şi pompează 523 milioane litri de sânge în numai 50 de ani. Acest sistem de pompare are capacitatea să lucreze timp îndelungat, fără să sară o singură bătaie.

•  În sânge sunt produse într-o singură secundă 7 mii de miliarde de celule noi.

•  Această maşină generează o temperatură constantă de 37 grade C.

Cel mai mare organ al corpului este pielea, formată din peste 4 milioane de pori şi care acţionează ca sistemul de răcire al unei maşini.

Sistemele digestive şi metabolice au abilitatea remarcabilă de a transforma mâncarea în sânge proaspăt, structură osoasă şi celulară.

Plămânii furnizează sângelui oxigenul de care are nevoie.

Sistemul osos complex furnizează structura de rezistenţă a corpului, pentru susţinere şi deplasare.

Creierul, culmea perfecţiunii în organismul uman, este format din 25 de milioane de celule, care sunt cele mai dezvoltate. Chiar şi cele mai mici celule din corpul dumneavoastră depăşesc de un miliard de ori mărimea celui mai mic component al acestui organ.

Celula este locul unor reacţii chimice, mai numeroase decât în toate fabricile din lume luate la un loc.

• Sunt mii de componenţi într-o celulă – cromozomi, gene, mitocondrii, enzime, hormoni, aminoacizi etc. (microuniversul).

• Mecanismul ce face să opereze o celulă nu a fost înţeles, iar miile de funcţii şi forţa din spatele lor sunt dincolo de puterea de înţelegere umană. Cu alte cuvinte, inteligenta interioară a acestor celule este infinit mai sofisticată decât mintea gânditoare a omului.

Sunt peste 75 de miliarde de celule uimitoare în corpul nostru, care lucrează cu o perfecţiune desăvârşită, o viaţă de om. Făcând o analogie, consideraţi că din cele 4 miliarde de locuitori ai pământului, câteva milioane ar gândi şi coopera armonios în toate lucrurile, ceea ce este dificil. Pare şi mai dificil de imaginat că cele 4 miliarde de oameni să acţioneze la unison. Oricum, chiar dacă ar fi aşa şi tot ar fi o nimica toată faţă de lucrurile din interiorul corpului, care pot fi asemuite cu 18.000 de planete identice cu Pământul cu câte 4 miliarde de locuitori, ce acţionează toţi la unison, toţi având aceleaşi convingeri politice, religioase, intelectuale şi lucrând pentru acelaşi scop.

Credeţi că această maşină a fost lăsată fără mecanismul controlului greutăţii sau al sănătăţii? Nu! Este de neconceput. Acesta se afla în corpul omului, de la naştere.

Sănătatea este dreptul dumneavoastră dobândit la naştere şi, fiind supraponderal sau subponderal, nu sunteţi sănătos.

Deci dacă aveţi probleme cu greutatea, nu este nici o îndoială că mâncarea introdusă în corp este factorul ce contribuie la aceasta, deoarece:

•  Există o întreagă categorie de substanţe care au un efect mult mai intens decât medicamentele – acestea sunt alimentele.

•  Oamenii sunt bolnavi si din cauza celor mâncate sau a celor nemâncate.

•  Dintre factorii de mediu, biologici, de comportament şi poluare (stres) care influenţează sănătatea omului cel mai important este mâncarea.

• Autosugestia este foarte importantă. Trebuie să credeţi că puteţi urma un program de alimentaţie sănătoasă. Aveţi încredere în dumneavoastră! Puteţi să vă schimbaţi corpul şi să vă însănătoşiţi schimbându-vă modul în care gândiţi despre el.
•bullet  Ca să fiţi sănătos, trebuie să începeţi să credeţi că sunteţi sănătos.

•  Fiecare celulă a corpului dumneavoastră este înzestrată cu o inteligenţă incredibilă, care aşteaptă instrucţiuni pozitive.
• Gândiţi pozitiv despre corpul dumneavoastră. Nu gândiţi, de exemplu: “Vai, ce burta am!”, ci “Parcă începe să-mi scadă burta!”.

Nu credeţi că trimiterea unor gânduri pozitive către dumneavoastră este mai folositoare?

sursa:http://www.financiarul.ro

Ti-a placut articolul? :) … Daca da, rog un “SHARE” si un “LIKE” aici, sub articol… Iti multumesc!

 

Vrei sa primesti alte articole interesante pe email? Inscrie-te aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*