Citate

 

,,Sinele real, care este spiritul sau sufletul nostru, este complet liber. El este imun la critici, nu se teme de nici o provocare şi nu se simte inferior nimănui.”

Citat din:Deepak Chopra in Cele sapte legi spirituale ale succesului

”Când începi să îți urmezi gândurile, unul dintre primele lucruri pe care o să le vezi este că nu ești niciodată singur. Nu ești singur cu iubirea ta sau cu altcineva; nu ești singur nici tu cu tine. Oriunde mergi, cu oricine ai fi, vocea di…n capul tău merge mereu cu tine, îți șoptește, te cicălește, te ispitește, te judecă, îți pălăvrăgește, te face să-ți fie rușine, te face să te simți vinovat sau țipă la tine. Când te trezești dimineața, gândurile tale se trezesc cu tine. Te dau jos din pat și te urmează la munca.  Dacă ți-e teamă să fii singur înseamnă ca ți-e teamă să fii cu gândurile tale. Dăcă ți-ai iubi gândurile, ți-ar plăcea să fii singur oriunde cu ele; n-ar mai trebui să dai drumul la radio când urci în mașină, sau la televizor, când ajungi acasă.
Modul în care relaționezi cu gândurile tale – asta e nou în fiecare relație pe care o ai, inclusiv in cea cu tine.”

” Mai târziu am învăţat să mă cufund în acea lume interioară atemporală şi fără de moarte, pe care o percepusem iniţial ca pe un gol, şi să rămân complet conştient. Am trecut prin stări de o indescriptibilă fericire şi sfinţenie, faţă de care chiar şi
experienţa iniţială pe care tocmai am descris-o păleşte. A venit un moment când, pentru o vreme, am rămas fără nimic în plan fizic. Nu aveam relaţii sociale, casă, loc de muncă, identitate socială definită. Am petrecut aproape doi ani stând în parc pe bănci, în beţia celei mai intense fericiri. ”

”Când sunteţi bolnavi, nivelul de energie este scăzut, astfel că inteligenţa organismului poate prelua controlul pentru a folosi restul energiei în vindecare, astfel că minţii (şi implicit gândurilor şi emoţiilor) nu le rămân prea multe resurse. Ego-ul consumă cantităţi considerabile de energie. Nu mai e nevoie să spun că acei oameni care experimentează o consolidare a ego-ului, în caz de boală, au nevoie de mult mai mult timp pentru vindecare. Unii nu mai apucă să se vindece, şi astfel, boala se cronicizează şi devine o componentă permanentă a falsului lor sentiment de sine.”

Eckhart Tolle în Un pământ nou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*