Despre

 

 

iiSalut, mă numesc Noemi Nagy,sunt pasionata de tot ce inseamna dezvoltare personala, deasemenea  sunt interesată ca toţi oamenii de sănătate, dar când spun sănătate nu mă  refer doar la a trăi fără să ne îmbolnăvim.Noi spunem ca sanatatea ar fi bunul nostru suprem.Atunci ce sens au bolile din viata noastra? Din păcate la urma urmei în decursul vieţii toţi suferim de anumite boli mai grave sau mai puţin grave.Mă interesează într-un mod aparte cauzele bolilor, sunt de părere că acestea sunt de natură psihică, se declanşează în organism ca răspuns la un şoc emoţional.
Am terminat Facultatea de Medicină şi Farmacie,specializare Farmacie, şi cu toate că am studiat câţiva ani buni, nu am primit răspunsuri la întrebările mele.De ce ne îmbolnăvim? În schimb am primit răspunsuri cum tratăm simptomele, cu tot felul de substanţe chimice, parcă şi acum văd în minte formule lungi cât zidul chinezesc:).
Suntem fiinţe umane alcătuite din corp, suflet şi spirit. Nu suntem doar materie fizică, avem emoţii, sentimente, frici, suntem fiinţe divine, funcţionam după anumite legi ale universului şi atunci când suntem în armonie cu noi înşine, gândurile noastre sunt în concordanţă cu natura, cu sufletul ,ne putem bucura de o viaţă fericită şi sănătoasă.

Adevarata vindecare incepe la nivelul sufletului.

 

 

sufletalb_thumbPrin intermediul acestui blog nu vreau să ofer sfaturi medicale, vor fi informaţii utile, concluziile mele şi a multor oameni, depinde de fiecare cât este de deschis pentru a primii informaţii noi, esenţiale pentru viaţă.
Cred cu toată fiinţa mea că viaţa este frumoasă, plina cu experienţe din care putem învăţa să ne desăvârşim pe acest pământ, am ales să ne naştem aici şi să trăim ACUM.Suntem responsabili în totalitate de viaţa noastră şi precum Buddha afirma:,
,,FIECARE OM ESTE AUTORUL PROPRIEI SALE SĂNĂTĂŢI”

2 thoughts on “Despre

 1. Buna draga mea, Noemi
  Iti voi exprima parerea mea personala, din punctul meu de vedere despre boala-pacient-vindecare-stiinta medicala…si observ ca, pe alocuri avem puncte comune de vedere, si ca noi, inca se tot inmultesc cei formati la scolile de medicina si care realizeaza ca, nu sunt suficiente informatiile, cunostintele acumulate acolo pentru a vindeca un pacient.
  Sunt 100% de acord cu explicatiile date de tine pentru boli si imbolnaviri. Lucrez de aprox. 22 ani in sistemul medical, lucrez cu daruire si pasiune, atent, observ, ascult pacientii…si..aceeiasi explicatie am gasit-o si eu pentru boli. Iata care sunt observatiile si constatarile mele pe cazurile care ne-au calcat pragul, cerandu-ne ajutor pentru suferintele lor…
  De-ar intelege si de-ar accepta si pacientii ca doctorii nu sunt Dumnezeu,de-ar inceta cu denigrarile la adresa cadrelor medicale pe toate caile(televiziuni, mas-media,etc), de-ar reusi, pentru o clipa sa se linisteasca mintea si sa-si asculte sufletul, inima si corpul….noi, cadrele medicale…am ramane fara obiectul muncii :).Ar trebui sa ne schimbam meseria din cadre medicale…in mentori, ghizi, coatch, formatori NLP, etc :)…Oricum, un cadru medical cu har, pe langa meseria practicata concret in manevrele medicale, ar trebui sa aiba si una din calitatile mai sus mentionate, adica sa fie, in acelasi timp si un bun mentor, dezvoltator NLP, formator de noua gandire constructiva, pozitiva,bun coatch. Dorim o reforma constructiva in sistemul sanitar? Dorim reducerea procentului de imbolnavire al populatiei ? Dorim sa gasim solutii pentru stoparea sau macar incetinirea si ameliorarea bolilor care,in ultimii ani au crescut rata mortalitatii si morbiditatii scurtand media de viata ? Trebuie sa ne (re)formam gandirea, mentalitatea, actiunea, comportamentul, atitudinea in ambele parti: atat noi,categoria prestatorilor de servicii medicale cat si cei din categoria numita pacienti, oameni bolnavi Daca avem pretentia ca un pacient sa-si (re)programeze creierul pentru a intelege si a constientiza cauza/cauzele nevizibile la investigatiile clinice si paraclinice, sa avem, in egala masura, si pretentia ca, marea majoritate a angajatilor medicali care presteaza activitati de ingrijire la pat bolnav sau in policlinici, cabinete private, sa-si faca ei-insisi, mai intai aceasta (re)programare. Cred ca, facand aceasta (re)programare, ambele categorii, vom avea doar de castigat…Transformarea este foarte anevoioasa,lenta…dar nu imposibila. Deja a inceput…Tu, George, esti un exemplu, Crina Veres,la fel, si inca..nu-mi amintesc acum numele lor exact.Ma bucur foarte mult cand constat ca, din ce in ce mai multi medici, si-au abandonat specialitatea, facuta dupa facultate, inscriindu-se la cursuri despre alte tipuri de medicina, care abordeaza pacientul in mod holistic, si nu pe fragmente. Inca sper ca, intr-o buna zi, cand va fi momentul meu oportun, sa ajung sa fac parte dintr-o astfel de echipa medicala..:).Pana cand acest moment oportun al meu va veni, voi continua insa, sa invat si sa pun in practica atat cat se poate, ceea ce-mi predati voi, astfel de medici, prin cursurile voastre gratuite, oferite prin blogurile voastre. Deja am inceput practicarea medicinei predate de voi pe primul meu pacient….adica pe mine-insami..:). Procesul vindecarii a inceput,…rezultatele sunt peste asteptari de bune, dar pana la vindecarea completa mai am de muncit ceva..:). Voi continua cu credinta si incredere… Va multumesc, va sunt recunoscatoare pentru munca voastra si doresc ca roadele sa fie pe masura…intr-un timp cat mai scurt ! Cu drag, Daniela Tomescu, Petrosani
  Medicina viitorului sa-si schimbe polii…sa pastreze doar ceea ce este benefic cu adevarat din “progresul ei” de-a lungul anilor, pentru pacienti, neuitand in acelasi timp sa adauge si sa faca o combinatie armonioasa si cu ceea ce a fost benefic din medicina lui Hipocrate !

  • Multumesc frumos pentru comentariu, foarte frumos spus, ma bucur ca suntem tot mai multi, cei care isi schimba viata si modul de gandire si ne dam seama ca se poate si altfel, ca ne indreptam spre o lume noua cu viziuni noi, ca ne dam seama ca omul, sufletul, sunt mult mai importante decat banii, faima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*